2009 Temmuz Polis Atamaları

İçişleri Bakanlığı, önümüzdeki ay 10 bin polis adayı daha alacak. Adalet Bakanlığı da 6 bin sözleşmeli personel istihdam edecek

Hükümet 500 bin kişiye teşvik ve istihdam paketini uygulamaya hazırlanırken, İçişleri ve Adalet Bakanlıkları yeni personel alacağını duyurdu. İçişleri Bakanı Beşir Atalay, temmuz ayında üniversite mezunu 10 bin polis adayı alacaklarını söyledi. Bakan Atalay, Eskişehir Polis Meslek Eğitim Merkezi’nde düzenlenen mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada, şu anda üniversite mezunu olarak alınan 15 bin 522 polisin teşkilatta görev yaptığını belirtti.

AB DESTEKLİYOR

Bugün 8 ildeki 10 polis meslek eğitim merkezinden 4 bin 200 kişinin polis olduğunu ifade eden Atalay, “Bunlar yine üniversite mezunları. 4 bin 800 kişinin de eğitimine başlanacak ve bu yıl sonunda mezun olacaklar. Temmuz ayında da üniversite mezunu 10 bin polis adayı alacağız” dedi.
Adalet Bakanı Sadullah Ergin de “Cezaevi Reformunun Desteklenmesi Projesi” kapsamında, 16 bin 837 kişilik personel ihtiyaçlarının giderilmesi için ilk aşamada 6 bin sözleşmeli personel alınacağını duyurdu. Ergin, bu konuda son aşamaya gelen çalışmaların birkaç ay içerisinde tamamlanacağını bildirdi. Avrupa Komisyonu tarafından finanse edilen ve 3 milyon euro ayrılan proje, 30 ay sürecek. 90 ceza infaz kurumunda gerçekleştirilecek proje kapsamında, 15 bin ceza infaz kurumu personeli, 800 ceza infaz kurumu müdürü, 450 ceza infaz kurumu sağlık personeli, 350 öğretmen, 350 psiko-sosyal servis personeli eğitim merkezlerinde eğitim görecek.

Duyurular Haberleri

İstanbul'da birçok bölgede elektrik kesintisi yapılacak
Sağlık Bakanlığı personel alımı gerçekleştirecek!
İl Sağlık Müdürlüğü Ebe, Hemşire, Sağlık Memuru, Acil Tıp Teknisyeni İstihdamı Yapacak
Beykoz’da yüksek lisans başvuruları 8 Şubat’a kadar uzatıldı