2008'de kaç öğretmen alınacak?

2008 yılındaki alım 2 ayrı dönemde gerçekleşecek. Şubat döneminde 31 branşta 4786 öğretmen alınacak. Ağustos ayındaki ikinci atamada ise 25 bin öğretmen alınacak

CAFER TAYYAR KALA / SAMANYOLU HABER

Milli Eğitim Bakanlığı personel genel müdürü Remzi Kaya Samanyolu Haber Televizyonu’nda Cafer Tayyar Kala’ya önemli açıklamalarda bulundu. Haber Ankara programına konuk olan Kaya, öğretmen alımlarıyla ilgili önemli açıklamalar yaptı.

2008’DE 30 BİN ÖĞRETMEN ALINACAK…

2008 yılındaki alım 2 ayrı dönemde gerçekleşecek. Şubat döneminde 31 branşta 4786 öğretmen alınacak. Ağustos ayındaki ikinci atamada ise 25 bin öğretmen alınacak. Toplam 30 bin öğretmenin 10 bininin sözleşmeli öğretmen olması bekleniyor.

Şubat ayı atamasının geciktiği yönündeki eleştirilere de açıklık getiren Personel Genel Müdürü Remzi Kaya, gecikmenin yasal olarak 15 günlük ilan süresinden kaynaklandığını açıkladı.

Bakanlık Şubat ayında alınacak öğretmenler için 4786 kadro ilan etti. Bunun dışında 2500 sözleşmeli öğretmende kadrolu oluyor. Kadro alacak olan 2500 sözleşmeli öğretmenin yerine yenileri alınacak. Bu durumda Şubat ayında 7000 öğretmen alınmış olacak.

KURUMLARARASI GEÇİŞLERE MÜSAADE YOK.

Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürü Şubat ayındaki atamadaki kısıtlı sayıdan dolayı kurumlar arası geçişe sıcak bakmadığını ve buna müsaade etmeyeceklerini söyledi. Remzi Kaya, Ağustos ayında yapılacak olan 25 bin kişilik alım sırasında ise kurumlar arası geçişlere müsaade edeceklerini

BAŞVURULAR ARTIK SADECE T.C KİMLİK NUMARASIYLA YAPILACAK.

Remzi Kaya Ağustos ayından itibaren adaylardan hiçbir belge istemeyeceklerini ve adayların başvurularını sadece kimlik numaralarıyla yapacaklarını anlattı.

İLAHİYAT FAKÜLTESİ MEZUNLARINA AYRICALIK YAPILIYOR MU?

Proğramda Personel Genel Müdürü Kaya’ya, İlahiyat Fakültesi mezunlarına ayrıcalık tanındığı yönündeki eleştirilerde hatırlatıldı. Eleştirilere katılmayan Remzi Kaya Şubat ayında alınacak 4786 öğretmenden sadece 205’inin ilahiyat fakültesi mezunu olduğunu söyledi. Çok iyi işleyen bir veri tabanları olduğuna dikkat çeken Kaya, bütün alımlar ihtiyaç dahilinde yapılıyor dedi.

ADAYLAR DİKKAT!

Tayin ve atamalar konusunda istismarcıların olabileceğine dikkat çeken Kaya, sistemin şeffaf olduğunu ve başvurularda hiçbir ücretin alınmadığını söyledi.

Gündem Haberleri

Aile Danışma Merkezleri Yönetmeiği
Gazze'nin tek kanser tedavi hastanesi yakıtı bitince kapandı