2008 Yılı bitmeden bu 15 filmizlenecek

Şezlong sezonu kapanmadı belki ama ülkemizdeki sinema salonları sonbaharı iple çekiyor. 2009 gelip çatmadan izleyeceğimiz, bizi heyecana gark eden 15 filmi sizin için ayıkladık!

HABER7.COM - Şezlong sezonu kapanmadı belki ama ülkemizdeki sinema salonları sonbaharı adeta iple çekiyor. Zira ülkemizde yazlıkçı/tatilci tayfasının güzün dönüşüyle, pek çok şeyle birlikte sinema sezonu da açılıyor. Biz de 2009 gelip çatmadan izleyeceğimiz, bizi heyecana gark eden 15 filmi sizin için ayıkladık!
2008 bitmeden Sinemaya gitmek için 15 neden

Hemen sadede gelelim! Malum, önümüzdeki eylülle birlikte ülkemizde sezon yine şezlonglardan sinema koltuklarına doğru meyledecek. Hal böyle olunca, yıl bitmeden ne izleriz ve tahminen neleri izlerken heyecan duyarız, bunun kısa bir muhasebesini yaptık. Siz listeye gömülmeden önce şunu söylemeliyiz yalnız, gösterim tarihi bir türlü netleştirilememiş kimi filmleri liste dışı bıraktık (Altın Koza fatihi “Sonbahar” gibi). Son olarak bir de şunu unutmayın: Burası Türkiye, gösterim tarihlerinde her an bir değişiklik olabilir!

1- Righteous Kill

Gösterim Tarihi: 12 Eylül

Dünya sinemasının en büyük iki aktörünü, Robert De Niro ve Al Pacino’yu dünya gözüyle aynı kadraj içinde izlemek için bu film hayattaki son fırsatımız olabilir. Yıllar yıllar önce “Baba II”de asla yan yana gelmeden aynı filmde rol almışlardı, 1995 tarihli polisiye başyapıtları “Heat”te ise küçük bir lokanta masasının iki ucunda birbirlerine hayata dair küçük kelamlar etmişlerdi. Bu kez omuz omuza bir seri katilin peşindeler.

2- X-Files: İnanmak İstiyorum

Gösterim tarihi: 12 Eylül

Televizyon alemlerinin en büyük fenomenlerinden X-Files için bir hayli gecikmiş bir devam filmi. Nitekim geçtiğimiz günlerde ABD’de gösterime girdiğinde beklenen ilgiyi görmedi. Ama gene de Mulder ve Scully’nin yardıma ihtiyaçları olduğu anda onları yalnız bırakmak da olmaz. Dizi biteli yıllar olsa, onlar bambaşka hayat ve kariyerlere yelken açsa da, biz onları hiç unutmadık. Onlar paranormal (doğaüstü) aktivitelerin peşindeyken, bizler de onlar adına anormal aktivitelerin peşindeyiz...

3- Hellboy II: Altın Ordu

Gösterim tarihi: 26 Eylül

Paranoyak biçimde paranormalliklerin peşinde koşturan bir diğer adam da tuhaf kuyruğu, kesik boynuzu, kan kırmızısı teniyle, bu Hellboy. Cehennemin eşik bekçisi de geçtiğimiz haftalarda Kuzey Amerika’da gösterime girip, gayet iyi eleştiriler toplayan kahramanlardan oldu. İlk filmi izleyenler maceranın fantastik boyutlarından haberdardır. Bizi yine eciş bücüş yaratıkların beklediğini muştulayalım hemen.

4- Yalanlar Üzerine

Gösterim tarihi: 10 Ekim

Usta yönetmen Ridley Scott’ın elinden çıkan, Leonardo DiCaprio ile Russell Crowe’un aynı kadrajda birbirlerine caka satacakları bu siyasi gerilimle birlikte Ortadoğu’nun yoğun ve çetrefilli atmosferine dalıyoruz. Eski bir gazeteci, Ürdün’deki bir El Kaide liderini ele geçirebilsin diye bir CIA ajanına yardım eder. Filmin çekimleri Fas’ta yapıldı.

5- Eagle Eye

Gösterim tarihi: 17 Ekim

Bir anda yazgıları ortak bir ‘kadersizlikte’ çakışan iki yabancının, yüzünü görmedikleri, adını bilmedikleri gizemli bir kadın tarafından bir kedi-fare oyununun ana aktörlerine dönüştürülmeleri. Nefes nefese bir gerilim olacağını düşündüğümüz filmde, Hollywood’un taze jönü Shia LaBeouf, mütevazı güzel Michelle Monaghan, ayrıca Rosario Dawson ve Billy Bob Thornton gibi hakikaten takdir ettiğimiz isimler oynuyor.

6- Hayat Var

Gösterim tarihi: 17 Ekim

Yerli sinemada sanatsal anlamda yepyeni bir soluk olarak dikkat çeken yönetmen Reha Erdem’in “Beş Vakit”ten sonraki yeni filmi için de gün sayıyoruz. Mümkün mertebe gizlilik içinde çekip bitirdiği yeni filminde bir ‘ergenlik’, bir ‘büyüme’ öyküsü anlatacak Erdem. Yönetmenin açıklamalarına kulak verirsek, bizi daha sert bir hikâye ve daha farklı bir İstanbul portresi bekliyor.

7- Devrim Arabaları

Gösterim tarihi: 24 Ekim

Özden Örnek’in ismiyle özdeşleşen darbe günlüklerinin sesinin kaybolduğu, onun yerine oğlu Tolga Örnek’in yeni filmi “Devrim Arabaları” günlüklerinin sesinin yükseldiği bir dönemdeyiz. Evet, sponsorları üzerine de bin bir spekülasyonun döndüğü film, bundan önce çektiği belgesellerle (“Hititler”, “Gelibolu”) tanınan ve bu türü ülkemizde bir parça popüler kılmayı başaran Örnek’in ilk kurmaca filmi. 1960’ların başında Cumhurbaşkanı Cemal Gürsel’in emriyle yapımına başlanan Devrim otomobilinin macerası konu ediliyor.

8- Üç Maymun

Gösterim tarihi: 24 Ekim

Cannes’daki başarısı, hatta ödül törenindeki tarihe geçen konuşmasıyla hepimizi heyecandan heyecana yuvarlayan Nuri Bilge Ceylan’ın filmi için de geri sayımdayız.

9- Quantum of Solace

Gösterim tarihi: 7 Kasım

Bond, yeni yüzü Daniel Craig’le ikinci sınavına çıkıyor. Ve görünüşe göre, Bond sarışın ve renkli gözlü olur muymuş tartışmaları da artık hasıraltı edilmiş durumda. Bir önceki filmde sevdiği kadını kollarında yitiren ajanımız artık hayatta kendisini, başta kadınlar olmak üzere kimseciklerin üzmesine müsaade etmeyecek!

10- Osmanlı Cumhuriyeti

Gösterim tarihi: 21 Kasım

Sekiz yıl önce “Kahpe Bizans”la zamanı için bir hayli göz kamaştırıcı bir gişe başarısı elde edip köşesine çekilen mizah yazarı Gani Müjde, nihayet aradığı projeyi bulmuş gibi. Ata Demirer, Vildan Atasever, Ceyhun Yılmaz ve Sümer Tilmaç gibi isimlerin oynadığı film, ‘eğer Osmanlı yıkılmasa ve bugün hakimiyetini yine bu topraklarda sürdürse idi, hayatımız nasıl olurdu?’, sorusundan yola çıkıyor.

11- Harry Potter ve Melez Prens

Gösterim tarihi: 21 Kasım

Harry’nin Hogwarts’ta artık sondan bir önceki yılı. Evladının mezuniyetini dört gözle bekleyen her ebeveyn gibi, biz de onun Cadılık ve Büyücülük Okulu’ndaki başarılarıyla iftihar ediyoruz. Hikâye malum, yine kim-olduğunu-bilirsin-sen bizim oğlanı mort etmeye çalışacak, Harry’ciğimiz de önce şöyle bir şaşkınlaşacak, sonra da kendisine gelip sopasını büyük bir beceriyle sallayacak.

12- A.R.O.G

Gösterim tarihi: 5 Aralık

İsmiyle müsemma bu proje, “G.O.R.A”nın tersyüz edilmiş hali biliyorsunuz. Halıcı Arif bu kez Taş Devri’ne gidecek, artık orada dinozorları mı kazıklayacak, onu göreceğiz. Yalnız şunu söyleyelim, Cem Yılmaz “Hokkabaz”la yalnızca senaryo matematiği ve öykü anlatma konusunda değil, yönetmenlikte de kendisini epeyce bir geliştirmişti. Tam da bu yüzden “A.R.O.G” bizi daha çok heyecanlandırıyor.

13- Burn After Reading

Gösterim tarihi: 5 Aralık

Geçen sene “İhtiyarlara Yer Yok”la En İyi Yönetmen Oscar’ını aldılar ama ne gam! Onlar dalgalarına bakıyorlar! George Clooney ve Frances McDormand dışında ilk kez çalıştıkları Brad Pitt, Tilda Swinton ve John Malkovich’i de kollarına takarak, hepsini komik bir suç öyküsüne batırıyorlar. Efendim, bir CIA ajanının anılarını muhteva eden bir disk yanlış ellere geçmişmiş de, ortalık karışmışmış. Öykü bahane, eğlence şahane!

14- The Day The Earth Stood Still

Gösterim tarihi: 12 Aralık

Bilimkurguların sesinin kısık çıktığı şu günlerde, türü sevenler için bu yeniden çevrim adeta bir hayat öpücüğü görevi görecektir. 1951 tarihli aynı adlı filmin bu 2008 versiyonunda Keanu Reeves’in yanında Jennifer Connelly, Kathy Bates ve John Cleese’i izleyeceğiz. İşte, dev bir uzaylı robot insanları uyarmaya gelir de, insanlar ona kulak asmazlar da... Falan filan... Ama sonra... Seyreyleyin gümbürtüyü!

15- Australia

Gösterim tarihi: 26 Aralık

Şöyle uçsuz bucaksız arazilerde geçen, tarihî epik filmleri yalnızca eski westernlerde gördüyseniz, üzülmeyin. Australia (isminden de anlaşılacağı gibi) tarihî epik konusunda istediğiniz kadar at koşturabileceğiniz genişlikte bir araziyi sizin için parsellemiş durumda. Üzerine de âşıklar Hugh Jackman ile Nicole Kidman’ı yerleştirmiş

Gündem Haberleri

Aile Danışma Merkezleri Yönetmeiği
Gazze'nin tek kanser tedavi hastanesi yakıtı bitince kapandı