2 günde 4 genç kız intihara kalkıştı

ALANYA'DA son 2 günde aşırı dozda ilaç alarak zehirlenen 4 genç kız hastanelik oldu.

Akın BAYCAN / YENİALANYA


ALANYA'DA son 2 günde aşırı dozda ilaç alarak zehirlenen 4 genç kız hastanelik oldu.
Emniyet yetkililerinden alınan bilgiye göre, 21 yaşındaki B.N. aşırı dozda ağrı kesici içerek rahatsızlandı. Daha sonra durumu telefonla yakınlarına bildiren B.N. Alanya Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada yapılan müdahalenin ardından gözetim altına alınan B.N'nin, hayati tehlikesinin bulunmadığı bildirildi.

Aynı gün ve saatlerde, Güllerpınarı Mahallesi'ndeki evinde ailesi tarafından baygın vaziyette bulunan 15 yaşındaki B.K. adlı genç kız da Alanya Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Midesi yıkanan B.K'nin 30 tablet ağrı kesici ilaç içtiği ve durumunun ciddi olduğu belirtildi.
Tosmur Beldesi'nde ailesiyle birlikte yaşayan N.K. de (19) ailesi tarafından evde baygın vaziyette bulunarak Alanya Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. N.K'nin (19), aşırı dozda ilaç almaya bağlı olarak zehirlendiği belirlendi. Hayati tehlikesi bulunmayan genç kızın tedavisi dahiliye servisinde sürüyor.

Büyükhasbahçe Mahallesi'nde oturan 28 yaşındaki H.A. adlı genç kız da, evde kimsenin bulunmadığı bir sırada aile albümlerine bakarken bunalıma girerek aşırı miktarda sakinleştirici ilaç aldı. Daha sonra pişman olan genç kız, kendi imkanlarıyla hastaneye giderek ilaç aldığını söyledi. H.A. da dahiliye servisinde tedavi altına alındı.

UZMAN UYARISI

Alanya Psikolojik Danışma Merkezi Sahibi Psikolog Alper Günay, yaptığı açıklamada alınan ilaçların depresyonla ilgili ilaçlar olduğunu ve bu ilaçları kullanan kişilerin psikolojik sorunları olduğunun önceden bilinmesi gerektiğini söyledi. Psikolojik yönden sorunları olan kişilerin intihar edebileceği olasılığı olduğunu hatırlatan Günay, şöyle konuştu:
"Bu kişilerin psikolog desteğine ve terapiye ihtiyaçları olduğu unutulmamalıdır. İlaçla intiharlar çoğunlukla genç kızlar tarafından gerçekleştirilmektedir ve buradaki mesaj da gayet net bir şekilde ortadadır. Bu bir yardım çığlığıdır. "Ben ölmek istemiyorum ama sorunlarım var, yardım edin" demenin uygunsuz bir yolla anlatımıdır. Çoğunlukla bu ilaçların üzerinde sakinleştirici açıdan dozu yüksek ve intihar eğilimi yaratabilir şeklinde açıklamalar vardır. Terapi desteği görmeyen insanlarda bulunması sakıncalı ilaçlardır."

Gündem Haberleri

Aile Danışma Merkezleri Yönetmeiği
Gazze'nin tek kanser tedavi hastanesi yakıtı bitince kapandı