1704 yeni vaka, 16 kişi hayatını kaybetti

Türkiye koronavirüs salgınıyla mücadelesine devam ediyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bugün 7641 test yapıldığını, 1704 yeni vakanın tespit edildiğini ...

Türkiye koronavirüs salgınıyla mücadelesine devam ediyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bugün 7641 test yapıldığını, 1704 yeni vakanın tespit edildiğini ve 16 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Bakan Koca'nın açıkladığı son verilere göre bugüne kadar toplamda 55 bin 464 test yapılırken toplam vaka sayısı 7 bin 402 olarak tespit edildi. Toplamda 108 vatandaşımız hayatını kaybederken iyileşen hasta sayısı ise 70'e yükseldi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına ilişkin bugünkü rakamları açıkladı.

Koca'nın Twitter hesabından paylaştığı rakamlar şöyle:

"Toplam test sayısı: 55 bin 464. Toplam vaka sayısı: 7 bin 402. Toplam vefat sayısı: 108. Toplam yoğun bakım hasta sayısı: 445. Toplam entübe hasta sayısı: 309. Toplam iyileşen hasta sayısı: 70. Bugünkü test sayısı: 7 bin 641. Bugünkü vaka sayısı: 1704. Bugünkü vefat sayısı: 16."

"83 MİLYON İÇİN ÖNERDİĞİMİZ TEDBİR, SINIRLAR KONMUŞ BİR HAYAT TARZIDIR"

Koca ayrıca "Bilim kurulumuzla sürecin belki de en önemli toplantısını yaptık. Geliştirdiğimiz yaklaşım şu olmuştur: Hastalık, bulunduğu sınırlar içerisinde tecrit edilmeli, sosyal hareketlilik en alt düzeye inmelidir. 83 milyon için önerdiğimiz tedbir, sınırlar konmuş bir hayat tarzıdır" ifadelerini kullandı.

BAKAN KOCA'DAN TEŞEKKÜR

Sağlık Bakanı Fahrettin koca koronavirüs salgınıyla ilgili yeni bir paylaşım yaparak halka teşekkür etti. İstanbul'dan bir görsel paylaşan Koca, "Tedbirlere uyarak evinde kalan halkımıza teşekkür ederim. Çok iyi başladık. Aynı ciddiyetle devam edelim" ifadelerini kullandı.

Gündem Haberleri

Aile Danışma Merkezleri Yönetmeiği
Gazze'nin tek kanser tedavi hastanesi yakıtı bitince kapandı