0-2 yaş çocuklara TV zararlı

ÖSS ve OKS'deki en başarılı öğrenciler, evlerinde televizyon bağımlılığı olmayanlardır

Psikolojik Danışman ve Eğitimci Fatih Kalkınç, saatlerce ders çalışan bir öğrencinin yorgunluğunu atmak için bir saat televizyon izlemesi halinde bütün emeklerinin boşa gideceğini söyledi.

Televizyonun aile ve okul hayatına olan olumsuz etkilerinden bahseden Kalkınç, "ÖSS ve OKS'deki en başarılı öğrenciler, evlerinde televizyon bağımlılığı olmayanlardır." dedi.

Çocuklara mutlaka yaşlarına uygun görev ve sorumluluk verilmesi gerektiğinin altını çizen Kalkınç, aksi halde gerçek gelişimin asla mümkün olmadığına dikkat çekti.

Çocuğun eğitiminin evde başlayacağını dile getiren Kalkınç, özellikle 0-2 yaş arasının çok önemli olduğuna vurgu yaptı.

Çocuklara bu dönemde kesinlikle televizyon seyrettirilmemesi gerektiğini aktaran Kalkınç, "Çünkü bir saniyede çocuğun hafızası 25 resim karesi görmüş oluyor. Bir hesap yaptığımızda 1 saatte 90 bin, 2 saatte 180 bin fotoğraf hafızasına girmiş oluyor. Bu da çok ciddi hafıza kirliliğine sebep oluyor. Daha sonraki dönemlerde ise televizyon izlenmesi 1.5 saati geçmemeli, aksi takdirde çocuk konsantre sıkıntısı çeker." şeklinde konuştu.

Özellikle ders çalıştıktan sonra çocukların televizyonun karşısına oturtulmaması gerektiğini anlatan Kalkınç, "Bir öğrencinin başarılı olması için mutad olarak akşam yatmadan önce 1 saat ders çalışmalı ve sabah kalkınca da 15 dakika çalıştıklarına göz atmalı. O zaman göreceksiniz ki en az yüzde 20 derslerinde daha başarılı olacaktır." diye konuştu.

Dr. Kalkınç, çocukların önüne hedefler konulması ve hedefleri aştıkça başarısına göre ödüllendirilmesini istedi.

"4 YAŞINA KADAR ÇOCUĞA HAYIR DEMEYİN VE DEMEMEK İÇİN ŞARTLARI OLUŞTURUN"
"4 yaşına kadar çocuğa hayır demeyin ve dememek için şartları oluşturun" diyen Kalkınç, aksi halde çocuğun içine kapanık ve çekingen bir karakteri olacağını anlattı.

Özellikle babalara seslenen Dr. Kalkınç, "Eğer çocuklarımız için çalışıp kazanıyorsak onlara da zaman ayırmalı ve pozitif enerji vermeliyiz. Unutmayın ki yapılan bir araştırmada çocuk mutlu, huzurlu ve sağlıklı ise 20 çocuktan 18'i başarılı, çocuk huzursuz, mutsuz ve sağlıksızsa 20 çocuktan 19'u başarısız olmaktadır." şeklinde konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Aile Sağlığı Haberleri