1. HABERLER

  2. KONGRE-SEMİNER

  3. “İslam Hukukunda Aile Hakemliği” Ücretsiz Seminer

“İslam Hukukunda Aile Hakemliği” Ücretsiz Seminer

İstanbul Aile Araştırmaları, Eğitimi ve Danışmanlığı derneğinin her hafta düzenli olarak gerçekleştirdiği “Salı 18.00 Aileder seminer programının” 29 Mayıs 2012'de ki konuğu "İslam Hukuk Uzmanı Mehmet Çelen” olacak.

A+A-

İstanbul Aile Araştırmaları, Eğitimi ve Danışmanlığı derneğinin her hafta düzenli olarak gerçekleştirdiği “Salı 18.00 Aileder seminer programının” 29 Mayıs 2012'de ki konuğu "İslam Hukuk Uzmanı Mehmet Çelen” olacak. Etkinlikle ilgili AİLEDER basın bilgilendirme birimi tarafından yapılan yazılı açıklamada şu ayrıntılara yer verildi.

"Derneğimizin kurulduğu günden bugüne kadar her hafta periyodik olarak gerçekleştirdiği “Salı 18.00 Aileder seminer programının” 29 Mayıs 2012 tarihli etkinliğinde  "İslam Hukuk Uzmanı Mehmet Çelen”i ağırlayacağız.

Toplumların temel dinamiklerinin başında yer alan "Din Olgusunun" aile yaşamımızda ki etkileri bilinen bir gerçektir. Bir çok toplumsal kurum gibi "Din" yaşamın önemli alanlarında belirleyen olarak varlığını hep devam ettirmiştir. Bu yönüyle, toplumsal kurumların başında gelen "Din" olgusunu yine toplumsal kurumların temelini oluşturan "Aile" olgusuyla ilişkilendirerek ele almak önemli ve yapıcı sonuçlara katkı sunacaktır. Bu bağlamda İslam Hukuku Uzmanı Mehmet Çelen "“İslam Hukukunda Aile Hakemliği” konusunda katılımcılara sunum yapacaktır."

İstanbul Aile Araştırmaları, Eğitimi ve Danışmanlığı Derneği ve Hayat Sağlık ve Sosyal Hizmet Vakfında yürütülen etkinliğe katılım serbest olup, saat 18.00’de seminer başlayacaktır.

 İlahiyatçı Mehmet Çelenin Özgeçmişi;

1961 Malatya doğumlu. İlk, orta ve İmam-Hatip Lise tahsilini memleketinde tamamladı. İlkokulu bitirdikten sonra, üniversiteyi bitirinceye özel olarak Arapça (sarf, nahiv, bedi’, beyan, maânî vb.) ve İslâmî ilimler (tefsir, hadis, fıkıh, akaid) dersleri aldı. Fıkıh tedrisatına 13 yaşından itibaren başladı.  1983’te Ondokuzmayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde mezun oldu. 1996’da Kırıkkale Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi’nde “Arap Dili ve Belagatı” üzerine bir dönem master yapmaya devam etmiş, mekân uzaklığı nedeniyle masteri bırakmak zorunda kalmıştır. 1999’da Marmara Üniversitesi Ortadoğu Araştırmaları Enstitüsü’nde “Siyasi Tarih ve Uluslararası İlişkiler” bilim dalında, “Reşid Rıza’da Hilafet Düşüncesi ve Osmanlı Tecrübesi” konulu teziyle master derecesi aldı. 2001’de İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde “İslâm Hukuku” alanında, “Kur’ân ve Sünnette Zina Haddi ve Recm” konulu teziyle master derecesi kazandı. 2010’da İslam Üniversitesi İslâmî İlimler Enstitüsü’nde “İslâm Hukuku” alanında doktora, tez aşamasınadır. Tez konusu: “Usûl-i Fıkıhta İcm┠(Arapça olarak) Günümüze kadar birçok dergi ve gazetelerde yazıları yayınlanmış ve hâlâ yayınlanmaya devam etmektedir. İlmî konularda birçok seminer ve konferans vermiş, panel ve sempozyumlara katılmıştır. Namaz Gönüllüleri Platformu’nda yer almış, “Namazla Diriliş” üzerine 30’dan fazla konferans, vaaz vermiş ve panellere katılmıştır. Helal Ürün Platformu’nda etkin görevler üstlenmiştir. Helal Gıda üzerine 10’dan fazla konferans vermiştir. Helal Ürünler Standart Enstitüsü’nün kurucuları arasında yer almıştır. Dört yıldır Helal Gıda İlim Kurulu toplantılarına katılmaktadır. Fıkıh Kurulu Koordinatörü olarak, Mayıs 2009’da Fıkıh Kurulu ile birlikte “Türkiye Helal Standartları”nı oluşturmuştur. Yazar; İslâm Hukuku, siyaset, eğitim ve dil bilim alanlarındaki çalışmalarını sürdürmektedir. Arapça, İngilizce ve Osmanlıca dillerinde noter yeminli tercümandır. Türkiye Yazarlar Birliği üyesidir. Fıkıh, Usûl-i fıkıh, Arapça ve İngilizce dersleri vermeye devam etmektedir.

Adres;

Hayat Sağlık ve Sosyal Hizmetler Vakfı
Haseki, Küçükmühendis Sk. No. 7 Fatih / İstanbul
Tel.     0212 588 2545                 
Faks.   0212 632 8579

Bu haber toplam 7511 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.