1. HABERLER

  2. PSİKİYATRİ

  3. Dünyada Şiddete Eğilimde Artış Var

Dünyada Şiddete Eğilimde Artış Var

Kişilik bozuklukları ve şiddete eğilim sadece Türkiye'de değil, dünyada da artış gösterdi

A+A-
Kişilik bozuklukları ve şiddete eğilim sadece Türkiye'de değil, dünyada da artış gösterdi. Uzmanlara göre, psikopatların sayısı yüzde 80 arttı 

Son günlerde akılları zorlayan cinayetler ve cinayeti işleyenlerin bir filmi andıran açıklamaları konunun uzmanlarına da soğuk terler döktürüyor. Seviye Belirleme Sınavı'na (SBS) girişine izin vermeyen annesini öldüren 11 kız yaşındaki kız çocuğuna dikkat çeken eski Adli Tıp Kurumu Başkanı Prof. Oğuz Polat, "Beni bile dehşete düşürdü. Ağzım açık kaldı" dedi. Umut Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi psikiyatr Ayhan Akçam'a göre ise silahlanmanın önüne geçmek lazım. Dr. Ayhan Akçam, konunun üç sac ayağına dikkat çekti: "Küresel politikalar, medyada cinayetlerin çok sık işleniyor olması ve dünyada bitmeyen savaşlar". Öfkenin yansıma biçiminin değiştiğine değinen Dr. Akçam, "Kişilik bozukluğu yüzde 7 civarındaydı. Bu yüzde 11'lere çıktı" dedi.

ORANLAR ŞAŞIRTIYOR
 
Sistemin insanları suça yönlendirdiğini dile getiren Dr. Akçam, "Gençlerin ideali yok. Madde kullanıyor. İnternetten bir grup buluyor ve oradan öğreniyor. Suç tekniklerine ulaşmak çok kolay oldu" dedi. Dr. Akçam, dünyada ve Türkiye'de psikopatların oranında artış olduğunu belirtti ve "Artış yüzde 80'lere kadar ulaşıyor" dedi.
Bu haber toplam 3467 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.