1. HABERLER

  2. PSİKOLOJİ

  3. Depresyonu "Yer Altına Gömülme" Tekniği İle Yeniyorlar

Depresyonu "Yer Altına Gömülme" Tekniği İle Yeniyorlar

Rusya'da ruhsal terapi meraklısı bir grup, stres ve depresyonla baş etmek için "yeraltına gömülme" metodunu hayata geçirdi.

A+A-

Rusya'da ruhsal terapi meraklısı bir grup, stres ve depresyonla baş etmek için "yeraltına gömülme" metodunu hayata geçirdi. Grubun kurucuları, kişinin en büyük korkularıyla kapalı kalmasının, tavır ve zihinsel durumları değiştirebileceğini öne sürüyor

Grubun kurucuları, kişinin en büyük korkularıyla kapalı kalmasının, tavır ve zihinsel durumları değiştirebileceğini öne sürüyor. Terapi grubunun gönüllü olarak gömülmeyi ikna etmeyi başardığı Pavel Gordeev, yeraltında olmanın kendisini çok iyi hissettirdiğini söyledi. 20 dakika boyunca yer altında gömülü kalan Gordeev, terapiyi stres konusunda yararlı bulduğunu da sözlerine ekliyor. Gordeev, "Gömüldüğünde ilk hissettiğin şey panik. Yüzün toprakla kapatıldığı zaman, onu tatmaya, ve 'Ben burada ne yapıyorum' diye sormaya başlıyorsun" şeklinde konuşarak, daha sonraki aşamanın daha sakinleşerek, bulunduğu yeri sevmeye başlanması olarak sıralıyor.

Terapi grubunda görev yapan Konstantin Mukhin ise, uyguladıkları tedavinin en etkili ve güçlü yöntem olduğunu vurguladı. Mukhin, "Gömülen kişi hiçbir şey göremez, duyamaz ve hatta hareket edemez. Kafalarındaki sorunlarla baş etmekten başka hiçbir şey yapamazlar" ifadelerini kullandı. Fiyatı 160 dolar olan gömülme terapisinin, her yaş, cinsiyet ve statüden insanın ilgisini çektiği belirtiliyor.

Grubun lideri Andrei Gorbov, "Panik durumları, bilinçaltı ve kontrol edilmezdir. Bu durumu yenmek için değişik yöntemler vardır; zihindeki görsellerle baş etmek, ritim ve nefes alma" diye konuştu. Terapi süresi en fazla 40 dakika olarak, 30 santimetrelik bir alanda gerçekleşiyor. Açılan çukurlara gömülen gönüllüler, yeraltından havaya uzatılan bir boruyla nefes alabiliyorlar. Gorbov, "Yer altına gömülen kişiyi çok hızlı bir şekilde yıkarı çıkarmalıyız. Toprak, vücudun belli yerlerini kaplamalı ki anahtar noktalar baskı altında kalmasın" diyerek, yöntemin evde denenmemesi konusunda uyarılarda bulundu.

Türkiye Gazetesi & İHA & Yurt Dışı Ajanslar

Bu haber toplam 3537 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.