1. HABERLER

  2. KİTAPLIK

  3. 2021'de Çıkan Psikoloji Kitapları

2021'de Çıkan Psikoloji Kitapları

2021'de çeşitli yayınevlerinden çıkan psikoloji içerikli kitapları Aktüel Psikoloji okuyucuları için derledik. Sayfa çeşitli periyodlarla güncellenecektir.

A+A-

Sosyal Psikoloji Kuramları - 1

Sosyal psikolojide bilimsel çalışmalar, diğer bilimlerde olduğu gibi kuramsal temele dayandırılarak sosyal-psikoloji.jpggerçekleştirilmektedir. Kuramsal temellerin iyi bir şekilde özümsenmesi bu açıdan önem taşımaktadır. Bu kitapta bulunan kuramlar, ülkemizin farklı üniversitelerinde sosyal psikoloji alanında uzman olan akademisyenler tarafından kaleme alınmıştır.

Sosyal psikoloji alanında yapılan çalışmaların pek çok farklı disiplini etkilediği göz önüne alındığında, bu eserin alan yazına önemli bir katkı sağlayacağı düşünülmektedir. Kitap, lisans ve lisansüstü öğrenciler kadar akademisyenlerin ve alanda çalışanların da keyifle okuyacakları bir kaynak niteliği taşımaktadır.

 

Yayınevi:    Nobel Akademik Yayıncılık
Yazar:    Kolektif 
ISBN:    9786254392443
Stok Adedi:    1
Sayfa :    416
Ebat :    16 X 23,5
Basım Tarihi:    06.05.2021
Son Basım Tarihi:    06.05.2021 1.Baskı
 


İnsan Olmanın Bilimi (Davranışlarımızın, Düşüncelerimizin ve Hislerimizin Arkasında Yatan Nedenler)


İnsan bedenine ve davranışına dair sıradışı bakış açıları sunan İnsan Olmanın Bilimi, eylemlerimizin arkasında yatan 0001913941001-1.jpgnedenleri ve insanların birbiriyle etkileşime girdiği durumlarda neler olduğunu açıklıyor. Yazar, evrimsel biyolojiden ve genetikten yola çıkarak yapay zekâ, sanal gerçeklik, internet zorbalığı ve teknolojinin insan evrimine ne gibi etkilerinin olduğu konularını anlaşılır ve keyifli bir dille ele alıyor.

Dünyayı nasıl algıladığımız, beynimizin etrafımızdaki dünya hakkında bize neler söylediği, kalabalık halindeki insanların nasıl davrandığı, yalan söyleyenlerin nasıl tespit edilebileceği, Alzheimer ile dişeti hastalığı arasındaki ilişki, bakterilerin ruh halimizi nasıl etkilediği ve daha pek çok gündelik olguya dair şaşırtıcı bilgileri bu kitapta bulacaksınız.

İnsan Olmanın Bilimi tüm bu insani olgularda biyolojinin, matematiğin, psikolojinin ve diğer disiplinlerin ne gibi roller oynadığını gözler önüne seriyor.

(Tanıtım Bülteninden)

Hamur Tipi : 2. Hamur
Sayfa Sayısı : 208
Ebat : 13,5 x 21
İlk Baskı Yılı : 2021
Baskı Sayısı : 1. Basım
Dil : Türkçe


Şuur

P.D.Ouspensky’nin yayınlanmış herhangi bir eserine yaklaşırken, Tertium Organum (ilk defa 1912’de Rusya’da suur.jpgbasımı yapıldı, daha sonra 1920 yılında İngilizce’ye çevrildi ve İngiltere’de basımı yapıldı. Bu tarihten itibaren defalarca yeni basımları yapıldı) adlı eseri ile başlayıp, kısa çalışmalarını bir araya getirdiği bu yeni kitabına kadar, bilhassa kendisinin, Gerçeğe erişmenin temel yöntemi olarak yazılı anlatıma pek de inancı olmadığını hatırlamak oldukça önemlidir. ‘O’, (çevresindeki insanlar kendi aralarında ona böyle hitap ederdi) ne bilimi ne de bilgiye erişmek için duyulan tutkuyu hor gördüğünden değildi bu. İstekli ve aynı zamanda en küçük detayları bile gözden kaçırmayan bir okuyucu olarak, Ouspensky, Turgenev’i okuduğunda henüz altı yaşındaydı ki bu da zaten bu kadar küçük bir yaş için olağanüstü sayılabilecek bir yeteneğin göstergesiydi. On iki yaşına kadar doğal bilimler ve psikolojiye dair edinebildiği bütün eserleri çoktan okumuştu. On altı yaşına eriştiğinde, kendi ifadesiyle, resmî unvanlar edinmemeye, ancak geleneksel çalışma sahalarının dışında ve ötesindeki bilgi alanları üzerine odaklanmaya karar vermişti. ‘Tıpkı papazların dini öldürdüğü gibi, profesörlerin de bilimi öldürdüğünü’ söylemişti bir defasında.

Çevirmen:    Sezgin Aydınlı
Yayın Tarihi:    11.05.2021
ISBN:    9786254073892
Dil:    TÜRKÇE
Sayfa Sayısı:    172
Cilt Tipi:    Karton Kapak
Kağıt Cinsi:    Kitap Kağıdı
Boyut:    13.5 x 21 cm

Bu haber toplam 10013 defa okunmuştur
Haberin Devamı 1 2 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.