1. HABERLER

  2. KONGRE-SEMİNER

  3. "20. Anadolu Psikiyatri Günleri" Gerçekleştirildi

"20. Anadolu Psikiyatri Günleri" Gerçekleştirildi

Antakya'da düzenlenen ve 2 gün süren '20. Anadolu Psikiyatri Günleri' sona erdi.

A+A-

Ottoman Palace Otel'de açılışı gerçekleştirilen etkinliklere çok sayıda bilim adamı yanı sıra protokol üyeleri ve davetliler katıldı.

Türkiye Psikiyatri Derneği (TPD) ve Mustafa Kemal Üniversitesi Psikiyatri Anabilim Dalı işbirliği ile gerçekleştirilen etkinlik kapsamında ayrıca halka açık konferanslar düzenledi.

TPD Genel Başkanı Doç. Dr. Doğan Yeşilbursa ve MKÜ Tıp Fakültesi Psikiyatri AD Başkanı Prof. Dr. Asena Akdemir'in yoğun çabasıyla gerçekleşen etkinliklerin konferanslar bölümü Meclis Kültür Sanat Merkezinde yapıldı.

Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan etkinlik organizatörlerinden tanınmış isim MKÜ Tıp Fakültesi Psikiyatri AD Başkanı Prof. Dr. Asena Akdemir, etkinlik kapsamında ruhsal hastalıkların bedensel ve ruhsal tedavileriyle ilgili güncel gerçeklerin, son bilimsel gelişmeler ve kanıtlar ışığında tartışmaya açıldığını söyledi.

KONFERANSLAR HALKA AÇIK YAPILDI

Kadın Emeği ve Ruh Sağlığı Depresyon Nedir? Ne Değildir? Unutkanlık, Yaşlılık, DemansYeme Bozuklukları Psikiyatride Geçmişten Günümüze İlaç Reçeteleşmede Değişiklikler gibi konularında masaya yatırıldığı iki günlük etkinlik sırasında, Celal Bayar Üniversitesi Öğretim görevlileri arasında yer alan Prof. Dr. Ömer Aydemir'de 'Depresyon nedir? Ne değildir?" konulu bir konferans sundu.

Etkinliğin ikinci ve son gününde ise 'Çocuk gelişimi ve bu gelişimde anne-babanın önemi' konulu bir çalışmada katılımcılara sunuldu.

ANTAKYA HABER AJANSI

Bu haber toplam 4677 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.